Home > News > 40KGZ Writer of the Month #2 : BLOB interview

40KGZ Writer of the Month #2 : BLOB interview

Dah layan video kan, jom mula.. what u write ?
BLOB! with the capital B!

Kat mana kau start, mana tempat, bila masa?
Aku mula2 start kt melb time study dulu. Mase to tahun 2001. Aku selalu nmpk graff time aku naik train pergi blk collage. Bt aku start dgn sticker, mase too aku rase movement sticker lagi besar n wide. Swap sticker sane sini. Then aku try material lain , ke poster. Tp leceh coz kene wat glue dia semua. Dr situ lah aku try spray cans. Tp time to aku x main letter lagi, aku more intu character. Time aku blk Malaysia 2007 terjebak dgn letter smpi skrg.

Siapa kau punya influence ? Atau apa yang inspired kau untuk writing ?
Influenced aku semua org yg ade di sekeliling aku. Dr setuju aku buat graff smp lah yg membangkang aku. Dr situ aku dpt idea n try to push diri aku buat graff to the nxt level.

Pandangan kau terhadap graff scene di Malaysia pulak macamana ?
Graff scene kt Malaysia br nk naik. Bagi aku semua  try to fine identity masing2. Bt agak terpesong coz graff sepatutnye underground. U know the name bt u dnt know how did that. Itu yg buat graff ni menarik tp kt Malaysia semua dh terkenal sp wat ni n sp wat to. So agak xtrill lah. Tp terpulang lah kt mcm mane kita terima bende to kan.

Rasa-rasanya, apakah yang bakal terjadi dekat scene Malaysia pada tahun ini, apa pula ekspektasi kau terhadap kemampuan sendiri?
Aku try push diri aku to make bigger ting “BESAR PUNYE!”, try deference stuff n cr tmp yg more hard to go bt people kagum hw I can get n do that. Untuk scene aku xsentuh sgt, tp try to unite lah. We do graff for the love of it, make art not war..wakakakakkaka

Pentingkah nilai sesebuah crew/kekeluargaan di dalam kehidupan graff ni ?
Bagi aku agak penting coz they also help we push our self n kongsi pendapat diorg. Help aku to fine new ting to do such as exchange skatch n ext

Rutin harian graffiti encik Blob ?
Sketch n m*******e as much as u can

Adakah media diperlukan untuk menaikkan scene kita ni ?
As long as aku kan show aku nye artwork that fine by me. bosan JUGEK tgk politik n kes sane sini. hahahahha

Macamana nak push letter game di MY ?
Kaji each letter sedalam yg mungin, try new stuff, jgn tkt, sketch sebanyak yg mungkin.

Baru-baru ini kau dan rakan-rakan mengadakan mini exhibition di Cloth&Clef Bukit Bintang, pandangan terhadap exhibition tersebut ?
B
agi aku not bad lah..for 1st time byk bende jgk lah aku belajar..meet new people..do new stuff..
collab dgn few wryters…keseluruhan thumbs up..


Advertisements
Categories: News
  1. Nenok.PW
    03/16/2010 at 7:29 am

    nice Blob my breddah!

  2. Blob*PW*SND
    03/16/2010 at 11:01 am

    thx beb…
    keep on blobing

  3. RW
    03/16/2010 at 6:48 pm

    “Sketch n m*******e as much as u can”

    haha apa yg censored tuu. cool interview btw. syabas!

  4. NEWBA
    03/17/2010 at 1:54 am

    brattt…brattt….brat….tapi asal nak masturbate…cilakak…

  5. Nenok.PW
    03/17/2010 at 2:27 am

    blob kan bajit rebel..

  6. Blob*PW*SND
    03/17/2010 at 4:51 am

    RABAEL..
    HAHAHAAHHA

  7. Domer
    03/17/2010 at 1:35 pm

    SND tu ape? SNB aku kenal gak

  8. Blob*PW*SND
    03/18/2010 at 12:04 am

    SPRAY N DESTROY

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: